Roger Pauly nam eind 2011 afscheid als algemeen voorzitter van de Gezinsbond. Bij die gelegenheid schreef hij een boek : ‘De crisis in onszelf – Uitdagingen voor gezin en samenleving.’ De inhoud van dit boek kan je beschouwen als het inhoudelijke en geestelijke testament van Roger Pauly als Gezinsbondvoorzitter.

De wereld wordt vrouwelijk.

Wie het woord crisis hoort, denkt aan de financiële en economische crisis, maar die benadering is wel erg materieel en te eenzijdig. Er is ook een crisis op vele andere vlakken: ecologie en milieu, sociale samenhang, zingeving.

Pauly is zeer kritisch over de houding van de politiek, de media en het maatschappelijke middenveld ( of de vele socio-culturele verenigingen in ons land) tegenover de overheersing van de economie. Ook zijn oordeel over het instituut kerk is hard.

Dat de wereld vrouwelijk wordt, is volgens Pauly de ontwikkelingstendens die hij waarneemt in onze samenleving. Het economische en het materiële worden automatisch minder belangrijk. De opkomst van de knuffelcultuur en modewoorden als ‘invoelen en uitstralen’ wijzen daar al op.

Meer weten? In discussie gaan?

Dat vrouwelijk denken en moederlijkheid de toon zullen gaan zetten in de toekomst, is op zijn minst een opmerkelijke zienswijze. Daarom heeft Davidsfonds –Gierle Roger Pauly uitgenodigd om hierover met hem van gedachten te wisselen. Wil u hierover meer weten en wil u erbij zijn , dan bent u van harte uitgenodigd op donderdag 23 januari 2014 in het  Ontmoetingscentrum te Gierle, Singel 22 om 20 uur.

In samenwerking met de Cultuurraad van Lille bieden we deze activiteit gratis aan.